scroll

A healthy culture in a fun way

Ons doel is simpel; wij zorgen voor gezonde en gemotiveerde werknemers.
Dit doen we met een team professionele, enthousiaste ervaren en positieve medewerkers.

info aanvragen

Onze trotse referenties

AE Architects for business & ICT logo Tomra logo Wolters & Kluwer logo
bekijk al onze referenties
scroll

Gezondheidsprogramma met unieke aanpak

Met Fitbees kiest u voor een unieke aanpak die zich richt op de gezondheid van élke werknemer. Onze aanpak combineert een opmeting van de voornaamste gezondheidsparameters met een informatieve en interactieve sessie en met een 9-weken durend programma. Dit programma is opgebouwd als een (online) spel dat gespeeld wordt tussen verschillende teams van maximum 6 collega’s. Via een korte vragenlijst worden de ‘zwaktes’ van elke deelnemer bepaald (op het vlak van voeding, beweging en roken) en dit zal het verdere verloop van het programma bepalen voor deze persoon.
Het doel? Elke dag zoveel mogelijk punten sprokkelen door gezonder te eten, meer te bewegen en te stoppen met roken. Zo maak je met je team kans op een mooie prijs.
Elke werknemer kiest ook individueel een doel uit die hij of zij wenst te halen na 9 weken. Het kan gaan over enkele kilootjes verliezen, stoppen met roken, een betere conditie opbouwen, meer spiermassa ontwikkelen, enz.…

Persoonlijke doelstelling van de werknemer

Elke deelnemer kiest voor zichzelf een bepaald doel die hij of zij wenst te halen na 9 weken. Door het volgen van het programma worden de deelnemers voldoende begeleid om dit doel ook werkelijk te kunnen halen. Bovendien krijgen ze de nodige steun van andere collega’s en worden ze nog eens extra gemotiveerd omdat ze kans maken op een leuke beloning. Allemaal factoren dus die ervoor zorgen dat er succeservaringen beleefd zullen worden en het gevoel van competentie verhoogd zal worden.

Een aanpak met langdurig effect

Uit studies met gelijkaardige gezondheidsprogramma’s voor werknemers is gebleken dat het risico op het krijgen van cardiovasculaire aandoeningen, diabetes type II en andere aandoeningen aanzienlijk verlaagd werd. Werknemers gingen namelijk meer bewegen, gezonder eten en sommigen slagen er zelfs in om te stoppen met roken. Dit gebeurde niet enkel tijdens de duur van deze programma’s, maar vooral erna was het effect duidelijk merkbaar.
Het effect van Fitbees beperkt zich dus niet tot 9 weken maar gaat verder.

Wij maken het u heel gemakkelijk

Dankzij de aanpak van Fitbees kan u zich als CEO, (HR) manager of bedrijfsarts op uw hoofdbezigheden blijven concentreren. Wij zorgen ondertussen voor een vlotte en eenvoudige implementatie van het gezondheidsprogramma.
Om het online gedeelte op te starten is er geen speciale technologie vereist. Het enige wat een werknemer nodig heeft is een computer of Smartphone, een internet verbinding en een loginnaam. Geen speciale dingen om te downloaden dus en geen administratieve hoofdpijn!
Uw werknemers zullen er dol op zijn omdat het programma hele realistische en gemakkelijk te behalen doelstellingen bevat. Elke werknemer geeft zichzelf punten op het al dan niet behalen van een bepaald doel (BV. “vandaag eet ik 2 stukken fruit”). Alles kan gemakkelijk van thuis of op de werkplek uitgevoerd en opgevolgd worden.

Een goede gezondheid voor uw werknemers is van belang!
Ontdek hier hoe en waarom...

Download

Over Fitbees

Ons doel is simpel… Wij zorgen voor gezonde en gemotiveerde werknemers. Dit doen we met een team professionele, enthousiaste, ervaren en positieve medewerkers. Wij wijzen niet met het vingertje, maar moedigen mensen aan!

Onze aanpak werkt zowel voor bedrijven met 20 werknemers als voor bedrijven met 20 000 werknemers.

Wat zijn Fitbees?

U kent vast de ‘busy bees’; de bezige bijen. Bezige bijen zijn alerte en actieve personen. Mensen die de zaken voor elkaar krijgen. Fitbees zijn bezige bijen, die daarenboven gezond, blij, productief en geëngageerd zijn.

Werken er al veel Fitbees bij u in het bedrijf?