Onze aanpak

1 Aankondiging

Via posters en een mailing worden werknemers op de hoogte gebracht van de werking van Fitbees. Elke werknemer krijgt de kans om zich in te schrijven voor een gezondheidscheck (Bodyanalyzer + Conditiemeting). Daarbij hebben ze keuze uit verschillende dagen en verschillende tijdstippen, zodat iedereen hier een kans voor krijgt. Verder worden ze op de hoogte gebracht van de Kick-Off dag, waarbij ze de kans zullen krijgen om geïnformeerd te worden over de verschillende aspecten van een 'goede gezondheid'.

2 Kick-off

Op de Kick-Off dag worden de werknemers via een dynamische, interactieve presentatie op de hoogte gebracht van de basisprincipes van een ‘goede gezondheid’. Ze krijgen ook een heel aantal tips aangereikt hoe ze kleine veranderingen in hun huidige levensstijl kunnen aanbrengen en zo een gezonder, energieker en blijer leven te leiden!
Bovendien zullen ze ook de kans krijgen om in kleinere groepjes te brainstormen over manieren om gezonder te eten en meer te bewegen bij jullie op het bedrijf en thuis.
Elke werknemer krijgt tenslotte de kans om in te stappen in het Fitbees programma, dat ook uitvoerig zal worden toegelicht. Hiervoor zullen ze in teams van maximum 6 collega’s ingedeeld worden (vrije keuze of ad random).

3 Gezondheidscheck mét persoonlijk advies

Elke werknemer krijgt de kans om zijn of haar gezondheidsprofiel te laten opmaken via een Bodyanalyzer (opmeten van spier- en vetmassa) en een conditietest. Zij kunnen hiervoor zelf een tijdstip vastleggen. De complete check duurt max. 20 minuten, waarbij ze onmiddellijk feedback krijgen van onze medewerkers over hun huidige gezondheidsprofiel.

4 Fitbees Game: vorm een team met collega's

Met het Fitbees game laten we de werknemers gedurende 9 weken in team ‘strijden’ voor de overwinning. Door zoveel mogelijk gezonde gewoontes toe te passen, kunnen er punten verdiend worden. Deze gezonde gewoontes gaan over voeding en beweging, maar ook rokers worden aangespoord om te stoppen met roken.
Niet alleen de scores zijn van belang! Elke werknemer kiest voor de start van het spel een persoonlijk doel (bv. conditie verbeteren, meer spiermassa ontwikkelen,…) die hij of zij wil verwezenlijken op 9 weken tijd. Dit zal na afloop van het spel gecontroleerd worden tijdens de 2e gezondheidscheck.
Het Fitbees programma bevat heel wat ‘motiverende elementen’: de aanmoediging van collega’s, de zichtbaarheid van ‘scores’ die toegekend worden aan het succesvol volbrengen van een ‘gezonde gewoonte’ (bv. Eet 2 stukken fruit vandaag), de gezondheidscheck die zal volgen en de kans op een prijs op het einde van het programma.

5 Gezondheidscheck: doelstelling bereikt?

Na 9 weken zit het Fitbees programma er op. Dan krijgt elke werknemer opnieuw de kans om zijn of haar gezondheidsprofiel te laten opmaken via een Bodyanalyzer (opmeten van spier- en vetmassa) en een conditietest. Zij kunnen hiervoor zelf een tijdstip vastleggen. De complete check duurt opnieuw max. 20 minuten, waarbij ze onmiddellijk feedback krijgen van onze medewerkers over hun huidige gezondheidsprofiel en over het verschil met hun profiel van 2 maanden geleden. Indien ze hun persoonlijk doel behalen, maken ze kans op een mooie prijs.

6 Prijsuitreiking

Op de prijsuitreiking vallen de beste 3 teams in de prijzen. Elk lid van een team mag een sportieve prijs in ontvangst nemen. Bovendien vallen ook 3 individuele spelers in de prijzen die hun persoonlijk doel hebben kunnen verwezenlijken op 9-12 weken tijd.

7 Overzichtelijk rapport voor de werkgever

U ontvangt na afloop van het Fitbees programma een evaluatierapport met een aantal gegevens. De tevredenheid van de werknemers, het aantal mensen die hun gezondheidsdoelstelling behaalde, enz… Deze gegevens worden weergegeven in een overzichtelijk rapport, waarbij de anonimiteit van elke deelnemer bewaard blijft.

Het Fitbees Team

Zaakvoerder

Ann Tanghe (36 jaar) behaalde in 1999 haar licentie aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven) met een specialisatie “Fitness en Gezondheidsleer”. Om een nog vollediger beeld te krijgen op alle facetten die deel uitmaken van een gezonde levensstijl heeft ze dit aangevuld met een “Specialisatie in de Voedings- en gezondheidsleer” aan de faculteit geneeskunde (KU Leuven). Haar professionele ervaringen als leerkracht lichamelijke opvoeding (6 jaar) en als trainer voor cardiovasculaire producten (6 jaar) hebben haar overtuiging van het belang en de noodzaak van een gezonde levensstijl verder gevoed en vorm gegeven.

Het oprichten van Fitbees was dan ook voor haar de volgende logische stap die gezet moest worden. Een stap waarmee ze haar ervaring, overtuiging en passie voor een gezonde levensstijl kan inzetten om andere te helpen de vele voordelen ervan te laten ervaren. Een ambitieus doel dat ze weet te realiseren met een innovatieve aanpak en dankzij de hulp van professionele medewerkers.

Medewerkers

Alle Fitbees medewerkers zijn enthousiaste, gediplomeerde personal trainers en diëtisten. Ze staan uw werknemers bij tijdens de gezondheidschecks en geven hen de nodige info en advies over hun gezondheidstoestand en eventueel het nodige zetje en wat bruikbare tips om hun levensstijl om te buigen naar een gezonde levensstijl.

Over Fitbees

Ons doel is simpel… Wij zorgen voor gezonde en gemotiveerde werknemers. Dit doen we met een team professionele, enthousiaste, ervaren en positieve medewerkers. Wij wijzen niet met het vingertje, maar moedigen mensen aan!

Onze aanpak werkt zowel voor bedrijven met 20 werknemers als voor bedrijven met 20 000 werknemers.

Wat zijn Fitbees?

U kent vast de ‘busy bees’; de bezige bijen. Bezige bijen zijn alerte en actieve personen. Mensen die de zaken voor elkaar krijgen. Fitbees zijn bezige bijen, die daarenboven gezond, blij, productief en geëngageerd zijn.

Werken er al veel Fitbees bij u in het bedrijf?