Waarom Fitbees?

Het meest complete gezondheidsprogramma

Met Fitbees kiest u voor een unieke aanpak waarbij verschillende elementen ter bevordering van de gezondheid met elkaar worden gecombineerd. Ten eerste is er de gezondheidscheck waarbij werknemers hun gezondheid kunnen laten meten. En meten is weten! Dit aspect zal voor sommigen al overtuigend genoeg zijn om ‘iets’ aan hun gezondheid te doen. Ten tweede biedt Fitbees uw werknemers heel wat uitleg over hun gezondheid tijdens de interactieve sessie(s) op de Kick-Off dag. Ten derde kunnen werknemers 9 weken lang tegen elkaar ‘strijden’ in kleine teams door zo gezond mogelijk te leven; meer bewegen, gezonder eten en stoppen met roken. Het resultaat van hun harde werk zal duidelijk worden bij de volgende gezondheidscheck, waarbij ze het verschil zullen zien tussen hun 1e en 2e opmeting. Als ze erin slagen hun gezondheidstoestand te verbeteren maken ze bovendien kans op een mooie prijs!

Wetenschappelijk onderbouwd

Het Fitbees programma werd gebaseerd op de richtlijnen van het ESC* ter preventie van cardiovasculaire aandoeningen, op de richtlijnen ter preventie van Diabetes type II en op de Belgische consensus rond voeding, beweging en sedentair gedrag. Verder werd er in heel wat studies reeds uitvoerig bewezen dat een gezonde levensstijl ook het risico op andere aandoeningen (rug- en nekklachten, depressie, bepaalde kankers,…) drastisch kan verminderen.

Niet alleen de informatie is van belang, maar ook de aanpak is van belang. Met Fitbees schenken we aandacht aan de verschillende fasen waarin mensen zich kunnen bevinden qua gedragsverandering (volgens het model van Proschaska en Diclemente). Op den duur zullen kleine gewoonteveranderingen deel uitmaken van onze ‘automatische piloot’ en hoeven we er nog weinig moeite voor te doen.
Ten slotte bevat de aanpak van Fitbees alle elementen die omschreven worden in de aanbevelingen van het Influential Institute of Medicine (Report Healthy People); screening, gezondheidseducatie, advies en een integratie van het programma in de bedrijfsstructuur.

*ESC= European Society of Cardiology vertegenwoordigt meer dan 80 000 cardiologen van over de hele wereld. Ze stellen richtlijnen op voor andere professionelen met als doel de incidentie van cardiovasculaire ziektes te verminderen.

Méér dan een gezondheidsprogramma

Tijdens het Fitbees programma strijden verschillende teams van collega’s tegen elkaar door meer te bewegen en gezondere voedingsgewoontes te gaan gebruiken. Bij Fitbees worden de deelnemers dus voor een groot deel gemotiveerd door hun teamgenoten. Het Fitbees programma is hierdoor méér dan gewoon een gezondheidsprogramma; het verhoogt de samenwerking en de teamspirit tussen verschillende collega’s.

Bovendien worden werknemers niet alleen gezonder; ze worden er ook blijer en productiever van en zijn na het programma meer geëngageerd.

Gericht op élke werknemer

Misschien is Luc het voorbeeld van een sportieve werknemer? Hij gaat namelijk 3X per week joggen, maar hij eet niet echt gezond! Dan hebben we ook Mia; zij wil al zo lang iets doen aan haar overgewicht, maar ze blijkt hier geen tijd voor te hebben. Dirk is dan weer een voorbeeld van de werknemer die geen problemen met zijn gezondheid ervaart! Hij is alleen wat geschrokken toen zijn vader vorig jaar 3 overbruggingen kreeg aan zijn hart. En zo heeft elke collega een andere kijk tegenover zijn of haar gezondheid. Met de unieke aanpak van Fitbees komt elk van deze werknemers aan zijn trekken! Zo kan Luc vooral zijn ongezonde eetgewoontes bijstellen, Mia kan afslanken en Dirk kan proberen zijn cardiovasculair risico aan te pakken. Alle elementen die nodig zijn om een gedragsverandering te bekomen voor Luc, Mia en Dirk zijn namelijk aanwezig: een meetmoment, een infomoment, een programma met duidelijke en eenvoudige doelstellingen én motivatie van ‘lotgenoten’.

Eenvoudig

Een computer en een internetverbinding… Meer hebben werknemers niet nodig om te kunnen deelnemen aan het Fitbees online gedeelte. Ze kiezen een login naam en kunnen onmiddellijk van start gaan.

Ook het behalen van de dagelijkse opdrachten in het Fitbees programma is eenvoudig: de opdracht rond beweging en voeding is duidelijk omschreven (bv. Vandaag eet ik 2 stukken fruit) en op het einde van de (werk)dag of pas de volgende dag(en) kan je aanklikken als je in deze opdracht geslaagd bent of niet. Bij elke opdracht zijn er ook recepten, tips en informatie te vinden! Dit zorgt ervoor dat slagen nog eenvoudiger wordt.

Over Fitbees

Ons doel is simpel… Wij zorgen voor gezonde en gemotiveerde werknemers. Dit doen we met een team professionele, enthousiaste, ervaren en positieve medewerkers. Wij wijzen niet met het vingertje, maar moedigen mensen aan!

Onze aanpak werkt zowel voor bedrijven met 20 werknemers als voor bedrijven met 20 000 werknemers.

Wat zijn Fitbees?

U kent vast de ‘busy bees’; de bezige bijen. Bezige bijen zijn alerte en actieve personen. Mensen die de zaken voor elkaar krijgen. Fitbees zijn bezige bijen, die daarenboven gezond, blij, productief en geëngageerd zijn.

Werken er al veel Fitbees bij u in het bedrijf?